a song for the outcast

Vad: Backyard Babies med Bullet som förband
Var: Ronsalen.
Bäst: Upplägget av låtar

Sämst: Backyard Babies på en söndagskväll går inte riktigt ihop.


Det märks att det är Backyard Babies som snart ska äntra scenen. Ronsalen andas förväntan och upprymdhet inför vad som komma skall.

När förbandet Bullet kommer upp taggar de upp publiken till max, vilket behövdes, för tanken på att det är söndagskväll plågar många. Men så fort huvudbandet är redo känns det som lördag än en gång. För det är ju precis så som de själva säger, "- med Backyard Babies är det alltid lördagskväll".  

De gör en makalös öppning med Degenerated och det lilla folkhavet känner genast extasen i gitarrsolona, och inte minst, Dregens svett som kastas runt som en ohämmad vattenspridare från helvetet. Även om de började med att sätta ribban högt, klarar sig giget från några större bakslag. Balladerna hade kunnat bli mycket sämre om publiken inte "låtpluggat" innan de kom. Men sångaren Nicke Borg sätter Roads precis som den ska vara och med publikens stämmor blir den nästan helt perfekt, bortsett från den delen som fortfarande verkade bakfulla från kvällen före, så är de allra flesta med och sjunger. Succén är dock ett faktum när introt till Minus Celsius spelas. För första gången under kvällen är hela publiken med på noterna och söndagsfesten.


En energisk afton som denna avslutades på bästa sätt. Nicke häver ut sig något i stil med "ni trodde vi hade glömt, eller hur" och så spelar de äntligen People Like Us och åtminstone de första raderna av människor framför Nässjöpojkarna exploderar för femtioelfte gången.


Betyg 4/5.
kunde varit ännu bättre med en piggare publik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0